Einde ruzie Kleding.nl en Kleding.com

Kleding.com Kleding.nl

We schreven al eerder over het geruzie tussen Kleding.nl en Kleding.com. Kleding.nl was een tikkeltje naïef door alleen de .nl domeinnaam vast te leggen en daarvan heeft Kleding.com slinks gebruikt gemaakt door de .com variant te claimen. De rechtbank is inmiddels in een kort geding tussenbeide gekomen en Kleding.nl kan weer gerust ademhalen.

Kleding.com Kleding.nl

De ruzie in een notendop: Kleding.nl groeide in korte tijd uit tot één van Nederlands grootste online kleding shops. Cyrus B.V. startte een vrijwel identiek concept op de website Kleding.com (hoe orgineel?!) en hier was Kleding.nl op zijn zachtst gezegd niet blij mee. Zij was bang voor verwarring bij haar bezoekers en partners en zag zich genoodzaakt naar de rechter te stappen.

De rechtbank gaf Kleding.nl gelijk en vond dat Kleding.com inderdaad inbreuk maakte op de al langer bestaande handelsnaam ‘Kleding.nl’.  Gevolg: Cyrus B.V.  moet per direct stoppen met het gebruik van de  handels- en domeinnaam ‘Kleding.com’. Doet zij dit niet dan gaat dat ze op grond van een dwangsom geld kosten.

Directeur van Kleding.nl Peter Langenkamp is blij met de uitspraak en kijkt inmiddels al over de grenzen. Met dochtersite Fashiola zijn ze van plan Duitsland, Groot-Brittannië en op den duur meer landen te veroveren. En gelukkig hebben ze  van hun fouten geleerd: Fashiola.com is geregistreerd!

Leuk artikel? Deel het.