“Heel fijn, ik werk zonder contract”

omar kbiri rechtbuigen

Vrijdagmiddag is bij Rechtbuigen inmiddels gebombardeerd tot interviewmiddag. Afgelopen vrijdag spraken we in het gezellige café Koosje met de creatieve duizendpoot Omar Kbiri. We spraken met hem over invloedrijke celebrities, werken zonder contract en dé manier om relevant te blijven.

omar kbiri rechtbuigen

Als je Omar Kbiri googlet moet je aardig wat pages doorspitten, wat doe je allemaal? “Meisjes mailen. Nee, ik heb heel veel gedaan. Als jong persoon moet je je horizon heel breed houden, je moet je skills en talenten ontwikkelen en je moet de juiste mensen vinden die je kunnen helpen en inspireren. Dat heb ik nu weten terug te brengen naar een eigen bedrijf.”

Biko toch? “Ja, met biko leveren wij full service management propositie aan voornamelijk de invloedrijke verhalenvertellers. Het hele scala van backoffice: het financiële en juridische gedeelte, de belasting, pr en branding, deal making en business development bieden wij als een full service aan. Onderdeel van het management is ook dat jij ervoor moet zorgen dat die persoon kan gaan leven van zijn kunsten. Zodat zij zich bezig kunnen blijven houden met creeëren. Ik denk dat het belangrijkste voor beroemde en creatieve mensen is dat ze de kans krijgen om zichzelf heruit te vinden. Alleen zo blijf je relevant. Kijk maar naar Madonna, dat is een goed voorbeeld daarvan. Daarnaast proberen wij door innoverend te zijn een x aantal projecten te doen die de grenzen van wat wij nu normaal vinden in de wereld van het publiceren verleggen.”

Kan je daar een voorbeeld van geven? “Arie Boomsma kwam bij ons met de vraag hoe we een fantastische schrijver het grote publiek kunnen laten bereiken. Vakbroeders houden van hem, pers en media schrijven 4 tot 5 sterren over hem, alleen hij bereikt het grote publiek niet.”

En wat was jullie idee? “Je hebt dus motherfuckers zoals de boekhandels, die 500 boeken in voorbestelling nemen en daarmee dus de toon zetten voor wat er in Nederland gelezen gaat worden. Dat kan gewoon niet. Als je mensen moet bereiken dan is de verkoop niet zo belangrijk, maar het bereik. Samen met Arie hebben we wat bedacht: twee weken voordat het boek in de winkel te verkrijgen was, was het boek gratis online beschikbaar. In anderhalve maand is het boek 40.000 keer gedownload. Dat is heel bizar. Hij zat bij DWDD en Pauw & Witteman en de filmrechten zijn heel snel verkocht en er was snel een nieuwe druk van het boek. Maar misschien is het allermooiste toch wel dat ik laatst een blogpost van hem las en dat je merkt hoe fijn hij het vindt dat de wereld zijn verhaal wil horen.”

omar-kbiri-rechtbuigen-3

Wie is de hotste celebrity die je onder je hoede hebt? “We hebben twee mensen echt onder onze hoede en dat zijn Realiteittijd en Kakhiel. Realiteittijd is het grootste media talent dat we momenteel in Nederland hebben. Kakhiel vind ik ook een waanzinnig groot talent. Wat hij voor elkaar heeft weten te krijgen… Heel fijn is dat ik met ze werk zonder contract, op vertrouwensbasis. Een contract voelt voor mij niet lekker. Maar dat geldt voor heel veel managers en artiesten, heel vaak komt daar geen contract bij kijken.”

Excusez-nous geen contract?! “Nee, er zijn een aantal gevallen te noemen waarin een samenwerking tussen managers en grote artiesten heel succesvol is, zonder dat er een contract aanwezig is. Zij werken ook puur op basis van een vertrouwensband.”

Shocking, wij juristen denken juist dat het juridisch dichtgetimmerd moet zijn. Spelen juridische vraagstukken überhaupt een rol in jouw werk? “De juridische wereld is eigenlijk een wereld waar ik mezelf niet zo mee associeer. Zodra je met je intuïtie goed onderneemt, kan je wat op je pad komt filteren: dit is een fijne partij om mee te werken en dit niet. Waarvan je weet dat als het er een keer op aankomt, dat er dan nog heel veel menselijk terrein is om er met elkaar uit te komen in plaats van direct de rechtbank in te gaan. Dat wil niet zeggen dat partijen in de toekomst geen eikels zullen zijn en daarom moeten we ons goed bewapenen. Daarom heb ik ook graag iemand als Piet Hein Boekel van Certa Legal bij me in de buurt. Ik vind hem echt een koning en ook als persoon is hij een heel fijn mens. Hij is een ondernemende advocaat die je ook gewoon kan bellen en vragen joh, wat denk je hier en hier van.”

Zijn er ook dingen die je wel op basis van contract doet? “Ja, deals die we afsluiten met bureaus en merken. Een contract is er voor mij niet zozeer om op terug te vallen in de rechtbank als het er op aankomt. Het is voor mij voornamelijk expectation management: dat goed gedefinieerd wordt wat we met elkaar aangaan, zodat als we bij de finishlijn zijn weten wat de verwachtingen van elkaar waren. Dat is essentieel want daar gaat het vaak mis. Dit is in zekere zin juridisch, maar voor mij is het meer een moment om even goed tot op de bodem uit te denken waar je blij van wordt.”

Jouw acties beginnen vaak als een grap, wat is je beste grap? “Het is misschien niet zozeer direct een grap, maar met de meeste dingen die je doet ben je onderweg en dan vind je ineens een inzicht dat je prikkelt, dat heel tof en interessant is. Zo heb ik heel lang een geleerde gequote. De grootste, of meest belangrijke wetenschap is niet het woord eureka maar hé that’s funny. Dat je er op weg naar het eureka moment achter komt dat wat je aan het doen bent leidt naar een veel betere innovatie, waar je helemaal geen rekening mee hebt kunnen houden. Dat kan dan veel groter worden dan hetgeen wat je in eerste instantie had bedacht te bereiken. Dus het is meer dat, dan dat het puur een grapje is.”

Niet zo’n grapjas dus? “Als je over grappen praat dan zijn mijn acties waar je een Marrokaan het land uit kon stemmen en de trip die ik met Richard Branson in zijn privé jet heb gemaakt een goed voorbeeld.”

omar kbiri rechtbuigen

Je hebt dus een Marrokaan het land uit gestemd? “Een vriend van mij werkte voor een hotelgroep en daar kon je een prijs winnen om een jaar lang gratis op reis te gaan. Ik had al wat online bereik en hij had mij gevraagd om mee te doen. En toen stond ik ineens van alle Europese aanmeldingen in de top 10 en toen dacht ik, fuck ja nu ga ik. Dan ga je nadenken over hoe je stemmen kan winnen in het land en dan zie je dat politici daar heel goed in zijn. Wat is de waan van dag? Alle Marokkanen het land uit. Hier omheen verzin je vervolgens een nep campagne. Waarvan mensen aan de voorkant helemaal niet zien dat het via technologie geconnect is aan het omhoog stemmen in die competitie. Nee, het leek echt of ik Nederlanders de kans gaf een Marokaan het land uit te stemmen en dat ging best wel viraal en heeft me over de tienduizend extra stemmen opgeleverd. Ik heb uiteindelijk helaas niet gewonnen. Maar het allerleukste vond ik om mensen op een hele leuke sympathieke manier stil te laten staan bij de hele Marokkanen discussie. Dit was overigens niet mijn bedoeling, ik wilde gewoon die prijs winnen.”

Heb je tijdens de vlucht nog wat geleerd van Richard Branson? “Ik ben opgegroeid in zakelijk klimaat en ik dacht altijd dat je een klootzak moest zijn om goed te kunnen boeren. Ik dacht ook altijd dat ik geen goede ondernemer zou zijn, omdat ik geen klootzak ben. Toen ik hem zag, hoe hij was en hoe hij het deed, heel vriendelijk en menselijk dacht ik echt wow, die gast is goed voor 21 miljard en toch zo. Dat vond ik echt heel leuk. Sindsdien, als er een gek stemmetje in mijn hoofd zegt ‘dat zou echt gaaf zijn, maar dat kan niet’ denk ik fuck it, alles kan. Dat was op het moment daar ook, het was een unieke kans en die creëer jezelf.”

De vraag der vragen in een Rechtbuigen interview: Heb je nog wat rechtgebogen de laatste tijd? “Een spaak (lacht). Ook een deal die er voor één van mijn cliënten was heb ik deels moeten rechtbuigen. In theorie was de deal goed, maar de praktijk liet blijken dat de deal totaal niet rendabel was. De mensen die ik representeer hebben een online bereik, en dat online bereik is geld waard. Van tevoren hadden we met een partij afgesproken: we gaan dit huwelijk aan, het is gebaseerd op de learnings die we halen uit de markt dus het moet rendabel zijn voor iedereen. Uiteindelijk bleek de deal niet rendabel voor mijn cliënt. En dan is het mijn taak als manager, vind ik, om dat – zover ik kan – recht te buigen.”

Meer weten? Volg Omar op Twitter!

Leuk artikel? Deel het.