Lekker legaal lezen?

e-readers The Social Book Company downloaden

Boekenwurmen slaan online hun slag. Slechts 10% van de 128 miljoen boeken op e-readers zijn legaal gedownload. Op zo’n e-reader staan gemiddeld 117 boeken, waarvan voor slechts 11 is betaald. Er worden steeds meer e-readers aangeboden en verkocht, waardoor het probleem steeds omvangrijker wordt.e-readers The Social Book Company downloadenLezers lijken zich niet te beseffen dat er vaak veel tijd en moeite in een boek is gestoken en dat ze een auteursrechtelijk beschermd werk downloaden zonder hier ook maar iets voor te betalen. In tijden waarin online content terrein blijft winnen kan je je afvragen of het verdienmodel van het papieren boek nog wel lucratief is. Waarom kennen we al wel legale alternatieven voor het downloaden van series, films en muziek als Netflix en Spotify, maar nog geen vaste abonnementsdienst voor boeken?

Tot er in een ”Bookflix” of ”Bookify” wordt voorzien moet op eigen initiatief het downloaden een halt worden toegeroepen. Daarom organiseert The Social Book Company een nieuw initiatief voor iedereen die van eerlijk lezen houdt: de “Ik lees legaal”-dag. Op 8 maart 2014 hoopt zij in samenwerking met schrijvers, redacteuren en vormgevers bewustwording te creëren. Op die dag worden zoveel mogelijk mensen gevraagd om duidelijk te maken dat zij legaal lezen belangrijk vinden. Immers: “Waar is de tijd gebleven dat we het wel normaal vonden om voor een boek te betalen?”

Vanaf 5 februari start de “Ik lees legaal”-campagne om op 8 maart 2014 zoveel mogelijk legale lezers hun boodschap te doen verspreiden. Legaal lezen is geen schande en dat moet iedereen weten, aldus The Social Book Company. Wij van Rechtbuigen supporten graag dit soort initiatieven. Doe mee en lees legaal!

Meer weten? Bezoek de site van The Social Book Company.

Leuk artikel? Deel het.