‘Praten in gewoon Nederlands is voor juristen ontzettend lastig’

Dat Blendle hot and happening is hebben ze inmiddels bewezen; zowel nationale als internationale pers doken er boven op en de aanmeldingen stromen binnen. En ook wij schreven al eerder over deze online hit. Blendle is een vernieuwend en verfrissend initiatief. Hetgeen ze zelfs tot in hun privacystatement doorvoeren. Blendle bewijst dat privacyvoorwaarden helemaal geen onleesbare teksten hoeven te zijn. De privacyvoorwaarden bij Blendle zijn helder en zelfs grappig!
Het is toch eigenlijk te zot voor woorden dat de meeste privacyvoorwaarden net zo goed in het Chinees geschreven hadden kunnen worden, na het lezen heb je immers nog steeds no clue waarmee je eigenlijk akkoord gaat – als je überhaupt al de moeite neemt om ze te lezen. Daarom vinden we de gewone-mensen-taal privacyvoorwaarden van Blendle ook zo’n goede move. Weet je eindelijk waar je mee akkoord gaat. Wel zo prettig, toch?
Zoals medeoprichter Alexander Klöpping het zelf verwoordt: ‘de meest leesbare privacyvoorwaarden ooit, zoveel mogelijk in normale-mensen-taal’. Toegegeven: wij moesten een aantal keer flink gniffelen: ‘Praten in gewoon Nederlands is voor juristen ontzettend lastig, maar we vinden dat het aardig gelukt is.’ Bij Rechtbuigen vinden we ook dat het goed gelukt is, iedereen zou hier een voorbeeld aan kunnen nemen!
Nog een paar leuke voorbeelden: ‘Blendle heeft, hoe leuk dat ook zou zijn, geen invloed op Facebook, Twitter en Google en kan natuurlijk niet garanderen dat zij op de juiste wijze met jouw persoonsgegevens omgaan.’ En: ‘Waarom!??? 112 Ok, vooruit. Je kunt je account opheffen door een e-mail te sturen naar contact@blendle.nl.’
Zitten er eigenlijk nog opmerkelijke dingen in de privacyvoorwaarden van Blendle? Om gebruiksdata te analyseren gebruikt Blendle softwarepakket Mixpanel ( ‘een soort Google Analytics maar dan handiger‘). Deze software maakt het bijvoorbeeld mogelijk om een gebruiker die een week niet op de site is geweest een mailtje te sturen. Het bedrijf achter de software zit in San Fransisco, wat betekent dat alle data van Blendle in de VS worden opgeslagen. Met het akkoord gaan van de privacyvoorwaarden ga je dus akkoord met het overbrengen van je gegevens naar de VS (lees: NSA). En tja, we weten allemaal dat het beschermingsniveau wat betreft privacy daar toch net iets lager is dan hier in de EU. Volgens Blendle is dat allemaal niet zo heftig ‘wij hebben zelf het vermoeden dat de NSA aanzienlijk meer interesse zal hebben in je Facebook-, Twitter- en Google-data dan in welk artikel je vandaag gelezen hebt in de krant.’
Pingback: Starting my porno channel()
Pingback: reputation defenders()
Pingback: 2023 Books()
Pingback: death redcords()
Pingback: memorial()
Pingback: birth records()
Pingback: IRA Empire()