Google Glass: part 1

Google Glass

Best gevaarlijk een avondje stappen met je Google Glass, zo ondervond social-mediaconsultant én Glass drager Sarah Slocum. Toen ze in een punkbar in San Fransico een dansje wilde wagen werd ze belaagd door mensen die het met de keuze van haar bril niet eens waren…

Met de Google Glass kan je te pas en te onpas worden gefilmd. Denk je lekker een avondje alle remmen los te gooien moet je er rekening mee houden dat iemand een Google Glass op zijn neus heeft staan. Want tja, als de intenties van de Glass drager evil zijn kunnen je dans moves zomaar de nieuwe YouTube hit zijn…

Hoe zit dat eigenlijk? Mag een Google Glass drager zomaar iedereen filmen? Het is nu al strafbaar om heimelijk, dus in het geniep, foto’s of video’s te maken in woningen, besloten ruimtes en op straat. Maar dit geldt ook al voor gewone camera’s en smartphones. Ook het zomaar publiceren van foto’s en video’s van random gefilmde personen mag niet zomaar. Er moet bij het publiceren hiervan worden voldaan aan de Wet bescherming persoonsgegevens.

Het lastige met Google Glass en alle andere wearable electronics is dat er nog nauwelijks ervaring is met het gebruik van dit soort technologieën. Hoe hier mee moet worden omgegaan  en hoe dit eventueel zou moeten worden vastgelegd in de wet is nog niet duidelijk.

Google is in dit gat gesprongen en heeft een etiquette lijst afgeleverd met do’s en don’ts voor het gebruik van de Glass. Meest wijze les: don’t become a Glasshole.

De opmars van de Google Glass zal vast niet zonder slag of stoot gaan, to be continued…

 

Leuk artikel? Deel het.