Tijd heelt alle wonden, toch?!

Ice Glam Ice watch vs Aldi2

We gaan nog even verder in de wereld van fashion. We hoppen van sneakers naar horloges! De Ice Glam van Ice Watch: voor 80 euro is dit nogal basic horloge van jou. De kracht van het model zal ‘m wel in zijn eenvoud zitten. Dat het ook een stuk goedkoper kon bewees Aldi, voor een prikkie schaf je daar een look-a-like versie aan. Ice Watch was not amused en liet het er niet bij zitten.

ice glam Ice watch vs Aldi

Ice Watch stapte naar de Duitse rechter en klaagde dat supermarktketen Aldi inbreuk maakte op haar merk-, model- en auteursrechten door een model op de markt te brengen dat toch wel verdacht veel weg had van hun Ice Glam. Ice Watch beklaagde zich er bij de rechter over dat wij consumenten, sinds Aldi zijn look-a-like in de schappen had liggen, niet meer zo veel interesse in de Ice Watch hebben (Yeah…).

Aldi had niet zo veel trek in ellenlange procedures en wilde de boel schikken. De supermarktketen bood Ice Watch een luttele 100.000,- euro én ze beloofde de productie van het horloge te staken. Ice Watch haalde voor dit aanbod haar neus op en vroeg de rechter toch uitspraak te doen.

Oeps.. Hadden ze daar nou maar iets beter over nagedacht. Een model kan namelijk alleen worden ingeschreven als deze nieuw is en een eigen karakter heeft. En daar ging Ice Watch nat; een jaar eerder was er al een horloge op de markt gebracht dat toch wel verdomd veel leek op de Ice Glam. Daarom was de inschrijving van het modelrecht volgens de rechter niet geldig en had het eigenlijk helemaal nooit bestaan. De rechter stuurde Ice Watch met lege handen naar huis en dat is ze vast niet in de koude kleren gaan zitten. Ach, gelukkig heelt tijd alle wonden ; – )

Deze blog is geschreven door Yasemin Karadavut.

 

Bronvermelding

  Foto 1: blog gossip 
Leuk artikel? Deel het.